Zuid-Afrika.nl 33 leeuwen gered en naar Zuid-Afrika gevlogen

33 leeuwen gered en naar Zuid-Afrika gevlogen

2 mei 2016 door Getaway Travel

Voor drieëndertig Zuid-Amerikaanse leeuwen is het circusleven eindelijk voorbij. De dieren zijn uit het circus in Peru en Columbia gered en afgelopen vrijdag naar Zuid-Afrika gevlogen.

Het is de grootste transportatie van leeuwen die ooit is gedaan. De groep is op 29 april van Zuid-Amerika naar Limpopo verplaatst. 

De reden van de verhuizing is de zeer slechte conditie waarin veel leeuwen verkeren. Zo zijn de katachtigen uitgehongerd en missen ze tanden. Eén van de leeuwen ziet met één oog nog maar beperkt. 

Hun nieuwe, permanente thuisbasis is de Emoya Big Cat Sanctuary in Vaalwater, waar al eerder zes leeuwen en twee tijgers ondergebracht werden. Door hun opgesloten leven in het circus is het voor de katachtigen onmogelijk om in het wild te overleven. Om weer in goede conditie te raken, worden de leeuwen hier voorzien van voedsel en de nodige medische zorg. 

Animal Defenders

De Britse groep Animals Defenders International, ook bekend als ADI, is verantwoordelijk voor de grote reddingsmissie. Sinds 2007 houdt deze non-profit organisatie zich bezig met het redden van misbruikte dieren over de hele wereld. 

In 2005 stuurde ADI personeel naar circussen in Peru, Columbia en Bolivia om daar undercover te werken. De werknemers schoten in het geheim foto’s en video’s van de vreselijke conditie waarin de leeuwen verkeerden. De beelden werden daarna gebruikt bij de totstandkoming van een verbod om dieren in circussen te gebruiken. 

Door een tekort aan middelen om de nieuwe wet te handhaven, haalde het verbod echter weinig uit. Om de circusdieren in beslag te nemen, besloot ADI samen te gaan werken met overheden.

Specialisten Zuid-Afrika

Meer Zuid-Afrika.nl

Sponsors