Zuid-Afrika.nl Hardloopliefhebbers beklimmen Tafelberg

Hardloopliefhebbers beklimmen Tafelberg

6 september 2011 door Getaway Travel

Hardloopliefhebbers kunnen volgende week zaterdag hun hart ophalen tijdens de 35 kilometer run op de Tafelberg in Kaapstad. De berg die ruim 1086 meter hoog is, is een ware uitdaging voor fanatieke hardlopers.

Voor deze wedstrijd komen renners vanuit verschillende delen uit de wereld. Zij krijgen tijdens de wedstrijd niet alleen berghellingen en steile kliffen op hun pad maar moeten ook inheemse bossen doorkruisen. Ook minder ervaren hardlopers zijn van harte welkom. Voor hen is een speciale route uitgestippeld van maximaal 17 kilometer. 

De Tafelberg ligt op het Kaapse schiereiland en is in 1503 voor het eerst door Antonio de Saldanha beklommen. In 1988 is rondom de bekende berg een nationaal park geopend waar bezoekers bijzondere dieren zoals Afrikaanse pinguïns en planten kunnen bezichtigen.

De winnaar van vorig jaar heeft de 35 kilometer afgelegd binnen 3 uur 48 minuten en 12 seconden. Inschrijven voor de hardloopwedstrijd is helaas niet meer mogelijk. De inschrijf procedure die 1 april geopend is, was binnen één uur volgeboekt. 

Specialisten Zuid-Afrika

Meer Zuid-Afrika.nl

Sponsors