De halve finales

De halve finales

door Getaway Travel

Het WK voetbal in Zuid-Afrika is de laatste week ingegaan. Het is de week van de waarheid. Dinsdag spelen Uruguay en Nederland de eerste halve finale. Woensdag staat de andere halve eindstrijd op het programma: Duitsland - Spanje.

Na een toernooi vol verrassingen is het WK nu in de allesbeslissende fase beland. De vier overgebleven teams zorgen voor mooie affiches. Oud-wereldkampioen Uruguay neemt het op tegen tweevoudig verliezend finalist Nederland. De andere halve finale is een herhaling van de finale van EURO 2008. Toen werd Spanje Europees Kampioen door Duitsland met 1-0 te verslaan.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 215 reizen naar Zuid-Afrika

Duitsland versloeg in de kwartfinale Argentinië op spectaculaire wijze. Het team van Joachim Löw walste over Argentinië heen. Na negentig minuten was het 4-0. Eén van de bepalende spelers van Duitsland mag overigens tegen Spanje niet meedoen. Thomas Muller kreeg een ongelukkig gele kaart na een handsbal.

Spanje wist Paraguay pas in de 83ste minuut te temmen. Na twee gemiste strafschoppen stond het nog 0-0 toen topscoorder van het toernooi David Villa een rebound wist binnen te tikken.

In Johannesburg zullen Spanje en Duitsland een gevecht om de bal gaan leveren. Beide ploegen spelen aanvallend en creatief voetbal. Balbezit is dus essentieel voor beide ploegen. De verwachtingen zijn hooggespannen.

Maar eerst zullen de ogen van de wereld gericht zijn op de wedstrijd tussen Uruguay en Nederland. Uruguay bereikte verrassende de halve finale, door zeges op Zuid-Korea en Ghana. De wedstrijd tegen Ghana was zenuwslopend: pas na strafschoppen won Uruguay.

Het verhaal van Nederland is bekend: de sensationele zege op Brazilie is nu al een klassieker. Nederland speelt georganiseerd en incasseerde slechts twee tegendoelpunten. De Engelse bookmakers zien Nederland echter nog niet als favoriet voor de wereldtitel. Wie nu wedt dat Nederland wereldkampioen wordt, krijgt ongeveer drie keer zijn inzet uitgekeerd. Duitsland en Spanje zijn topfavorieten.

Net als Nederland zal Uruguay een aantal spelers moeten missen. Maar de Uruguayanen spelen met passie en hebben volgens spits Suarez maar één doel: de wereldtitel. Ook in Nederland is er hoop op een finaleplaats. Na woensdag weten we wie er zondag in Johannesburg mogen aantreden in de WK- finale. Wie weet wordt het toch weer Nederland - Duitsland.

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors