WK-titel Oranje goed voor economie

WK-titel Oranje goed voor economie

door Getaway Travel

Als Oranje wereldkampioen wordt in Zuid-Afrika is dat goed voor de Nederlandse economie. Nederlanders zouden zevenhonderd miljoen euro meer uitgeven als het Nederlands Elftal de wereldtitel wint. Dat blijkt uit een onderzoek van de ING bank.

Volgens de ING zou vooral de detailhandel profiteren van de hogere Nederlandse uitgaven. Ook het consumentenvertrouwen gaat omhoog. Nederlanders zullen sneller grote aankopen doen zoals meubels, een televisie of een koelkast.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 205 reizen naar Zuid-Afrika

Tot die tijd wordt er bijna zestig miljoen uitgegeven aan Oranje-artikelen. Ook zegt 15% van de Nederlanders meer te gaan drinken tijdens het WK. Alleen de reisbranche hoopt op een snelle uitschakeling van Oranje. Er gaan minder mensen op vakantie door het WK.

Het WK heeft nog meer negatieve gevolgen. Doordat Oranje twee van de drie groepswedstrijden onder werktijd speelt, zullen veel Nederlanders een vakantiedag opnemen of tijdens het werk naar de wedstrijden kijken. Daardoor gaan anderhalf miljoen werkuren verloren. Daar tegenover staat dat de meeste mensen verwachten dat het WK bij zal dragen aan een betere werksfeer.

Nederlanders zouden gemiddeld 47 euro willen betalen voor een WK-titel. Dat is niets vergeleken bij Brazilianen: die betalen graag meer dan 800 euro voor het wereldkampioenschap.

De Brazilianen zijn dan ook overtuigd van hun eigen klasse. Bijna driekwart van de Brazilianen verwacht dat Brazilie wereldkampioen zal worden. Nederlanders zijn minder positief: één op de drie Nederlanders denkt dat Oranje de titel wint.
Grappig detail: in Mexico hebben ze hogere verwachtingen van Nederland. 37% van de Mexicanen is ervan overtuigd dat Oranje straks wereldkampioen zal zijn.

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors