Wie mist het WK?

Wie mist het WK?

door Getaway Travel

Het WK voetbal beheerst het nieuws. Vier dagen voor de aftrap van de openingswedstrijd tussen Zuid-Afrika en Mexico zijn blessures en oefenwedstrijden het allerbelangrijkste ter wereld. Een update van de belangrijkste gebeurtenissen van de afgelopen week.

Robben

Heel Nederland heeft het erover de hamstring van Robben. De Nederlandse aanvaller liep een scheurtje in zijn hamstring op tijdens de oefenwedstrijd tegen Hongarije. Het stadion viel stil toen Robben na een hakbal ter aarde stortte en minutenlang in het gras bleef liggen. Uiteindelijk blijkt de blessure mee te vallen en zal Robben hopelijk toch nog in actie komen op het WK.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 205 reizen naar Zuid-Afrika

Drogba

Ivoorkust zag de hoop op een succesvol WK vervliegen toen Didier Drogba op een brancard het veld werd afgedragen. De onbetwiste leider van de Olifanten liep een elleboogbreuk op in het duel met Japan. Het leek erop dat Drogba het WK zou missen.

Maar een golf van opluchting trekt door Ivoorkust. Drogba is succesvol geopereerd in Zwitserland en zal toch naar Zuid-Afrika gaan.

Ferdinand

´Ik ben vervloekt.´ Dat zei Rio Ferdinand toen hij te horen kreeg dat hij het WK zal moeten missen. De aanvoerder van Engeland liep tijdens de training een ernstige knieblessure op. Zijn vervanger is Michael Dawson van Tottenham Hotspur.

Mikel

Ook Nigeria moet een van haar sterspelers missen. Middenvelder John Obi Mikel is pas kortgeleden hersteld van een zware knieblessure en wil zijn carriere niet riskeren door mee te doen aan het WK.

Pirlo

De Italianen kregen de schrik van hun leven toen Andrea Pirlo na de wedstrijd tegen Mexico een enkelblessure bleek te hebben. Er werd gevreesd voor het WK van de middenvelder. Inmiddels lijkt het erop dat Pirlo toch meegaat naar Zuid-Afrika, al zal hij wel een paar wedstrijden missen.

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors