Afrika Cup goede voorbereiding

door Getaway Travel

Ondanks een moeizaam begin hebben alle Afrikaanse WK-deelnemers de kwartfinale van de Afrika Cup weten te behalen. Daarin zorgde Algerije voor de verrassing van het toernooi, door in de verlenging de grote favoriet Ivoorkust te verslaan. Ghana bereikte de halve finale na een krappe 1-0 overwinning op gastland Angola. Later vandaag worden de andere kwartfinales gespeeld.

Kameroen treedt aan tegen regerend kampioen Egypte. Nigeria zal het opnemen tegen de verrassing van het toernooi, Zambia.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 211 reizen naar Zuid-Afrika

De WK-deelnemers bekrachtigen met hun prestaties op de Afrika Cup hun plek op het WK, straks in Zuid-Afrika.

Ghana won van Burkina Faso en verloor van Ivoorkust. In de kleine poule na het vertrek van Togo, waren drie punten genoeg voor de volgende ronde. In de kwartfinale wachtte Angola. Het gastland van de Afrika Cup komt traditiegetrouw ver in het toernooi, maar door een goal van Asamoah Gyan lukte het Ghana de halve finale te bereiken.

Daar wacht de winnaar van de wedstrijd tussen Kameroen en Egypte. Een herhaling van de finale van 2008, toen Egypte na strafschoppen won. Kameroen begon het toernooi teleurstellend met een verlies tegen Gabon. Eto'o en zijn mannen herstelden zich en wonnen van Zambia en speelden gelijk tegen Tunesië. Dat bleek voldoende voor de volgende ronde.

Algerije bleek in de kwartfinale tegen Ivoorkust over een ijzeren wil te beschikken. Tweemaal werd een achterstand goed gemaakt. In de negentigste minuut scoorden de Ivorianen de 2-1, maar voor het laatste fluitsignaal wisten de Algerijnen gelijk te maken. In de verlenging scoorden de Woestijnvossen 3-2. Die voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. Ivoorkust moet teleurgesteld naar huis. Algerije kan zich voorbereiden op de halve finale.

Daarin zal de tegenstander de winnaar van de wedstrijd Nigeria - Zambia zijn. Nigeria begon slecht aan het toernooi. Egypte was veel te sterk in de eerste wedstrijd. Tegen Benin konden de mannen van coach Shaibu Amodu geen vuist maken, maar er werd wel gewonnen. De fans willen het ontslag van Amodu, al bracht een 3-0 overwinning op Mozambique de Nigerianen wel naar de kwartfinale. Het sterke Zambia is echter zeker niet kansloos tegen de Nigerianen. Vanavond wordt duidelijk welke Afrikaanse teams daadwerkelijk klaar zijn voor het WK.