De speelsteden van Nederland tijdens het WK 2010

De speelsteden van Nederland tijdens het WK 2010

door Getaway Travel

De tegenstanders van Nederland tijdens het WK 2010 zijn bekend. In Groep E zal Oranje het op moeten nemen tegen Denemarken, Japan en Kameroen. Nederland begint op 14 juni in Johannesburg tegen Denemarken. Op 19 juni wacht Japan in Durban. De laatste groepswedstrijd wordt op 24 juni in Kaapstad gespeeld. In het Green Point Stadium staat Oranje tegenover Kameroen.

De meningen zijn verdeeld over de loting van Nederland. Bondscoach Bert van Marwijk zei in Studio Sport dat 'er geen sprake mocht zijn van onderschatting.' Denemarken werd eerste in de kwalificatiepoule met Portugal, Hongarije en Zweden. Japan werd op 5 september met 3-0 verslagen, maar dat kostte Nederland veel moeite. Kameroen behoort tot de beste landen van Afrika en heeft veel ervaring op wereldkampioenschappen. Nederland zal het dus niet gemakkelijk krijgen.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 205 reizen naar Zuid-Afrika

Speelsteden

Nederland heeft het wél getroffen met de speelsteden. De eerste wedstrijd tegen Denemarken wordt in het Soccer City Stadion in Johannesburg gespeeld. Dat stadion ligt op slechts dertig minuten rijden van het spelershotel, het Sandton Hilton Hotel. Oranje traint op de velden van de Universiteit Witwatersrand, een kwartiertje van het hotel. Bijkomend voordeel van Johannesburg als thuisbasis, is de ligging op 1700 meter boven zeeniveau. Door te trainen op deze hoogte zal de zuurstofopname van de spelers extra groot worden.

Durban

Vijf dagen later treedt Oranje aan in Durban. De stad ligt op zeshonderd kilometer ten zuidoosten van Johannesburg. De kuststad geniet de meeste zonuren van Zuid-Afrika en is mede daardoor uitgegroeid tot een moderne badplaats. In de voormalige woonplaats van de Indiase politicus Mahatma Gandhi zal Oranje tegenstander Japan treffen.

Kaapstad

De belangrijkste groepswedstrijd zou wel eens de confrontatie met Kameroen kunnen zijn. Daarvoor vliegt het Nederlands Elftal naar the Mother City, Kaapstad. Nederland heeft een groot aandeel gehad in het ontstaan van de stad. In 1847 vestigde de VOC haar eerste vestiging in Kaapstad. Op 24 juni zal Kaapstad wederom Oranje kleuren. Met de indrukwekkende Tafelberg als achtergronddecor zal Nederland zich moeten ontdoen van de Ontembare Leeuwen van Kameroen.

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors