Nieuws: Januari 2010: Africa Cup

Nieuws: Januari 2010: Africa Cup

door Getaway Travel

Voetbal zal in januari drie weken lang het openbare leven in Afrika stilleggen. Zes maanden voor het begin van het WK2010strijden zestien Afrikaanse landen om de African Cup of Nations. Dit tweejaarlijkse evenement is te vergelijken met een Europees Kampioenschap. De openingswedstrijd wordt op 10 januari in gastland Angola gespeeld. Het is de perfecte voorbereiding voor de Afrikaanse landen die straks zullen aantreden tijdens het WK.

Kameroen

Ook Kameroen, de tegenstander van Nederland in Kaapstad, zal in Angola een gooi doen naar hun vijfde Africa Cup. Alleen Egypte won de beker vaker. In 2008 wist Egypte haar zesde toernooioverwinning te boeken, door in de finale Kameroen met 1-0 te verslaan.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 205 reizen naar Zuid-Afrika

Sterspelers

Na klachten van Europese clubs gaan er binnen de wereldvoetbalbond FIFA stemmen op om het toernooi in de toekomst in juni of juli te spelen. Nu missen Europese clubs hun sterspelers in een belangrijke fase van de competitie. Chelsea is bijvoorbeeld Didier Drogba, Michael Essien, Jon-Obi Mikel en Salomon Kalou de hele maand januari kwijt.

Afrikaanse voetbalbonden hebben al laten weten het toernooi niet te willen verplaatsen. In juni en juli is het in veel landen in Centraal- en West-Afrika regenseizoen, waardoor deze landen nooit als gastland op zouden kunnen treden.

Heksenketel

Tijdens het WK in Zuid-Afrika zal ieder Afrikaans land op zoek gaan naar glorie. Voor het eerst wordt het grote toernooi op Afrikaanse bodem gehouden. Er zullen meer Afrikaanse fans dan ooit tevoren naar de wedstrijden van hun teams kunnen komen. De Africa Cup of Nations is de perfecte leerschool voor de teams: in de heksenketel van feestvierende fans kunnen ze op hoog niveau om een prijs strijden, terwijl de wereld toekijkt. Dat zou wel eens een flinke voorsprong op kunnen leveren tijdens het Wereldkampioenschap.

Groepsindeling Afrika Cup 2010

Groep A: Angola, Mali, Malawi, Benin
Groep B: Ivoorkust, Burkina Faso, Ghana, Togo
Groep C: Egypte, Nigeria, Mozambique, Benin
Groep D: Kameroen, Gabon, Zambia, Tunesië

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors