Voetbalnieuws van 22 februari

Voetbalnieuws van 22 februari

door Getaway Travel

Het duurt nog 108 dagen voordat Zuid-Afrika en Mexico het openingsduel van het WK 2010 spelen, maar nu al beheerst het nieuws rond het WK de krantenkoppen. Een overzicht van alle laatste nieuwtjes, roddels, schandalen en geruchten van 22 februari:

Het trainingscomplex van Engeland in Zuid-Afrika staat nog in de steigers, Denemarken wil schitteren tegen Oranje en de FIFA is bang voor voodoo.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 205 reizen naar Zuid-Afrika

Bouwput

Het is het nieuws van de dag in Engeland. Het sportcomplex waar de sterren van Engeland zullen verblijven tijdens het WK blijkt nog een grote bouwput te zijn. Bondscoach Fabio Capello is deze week enkele dagen in Zuid-Afrika, maar zijn toekomstige uitvalsbasis is nog lang niet af. De helft van alle hotelkamers op de Bafokeng Sports Campus is nog niet eens af.

Ook de kleedkamers en de velden zijn nog lang niet klaar voor de komst van Beckham en de zijnen, die in de eerste week van juni zullen arriveren. In Bafokeng bereiden zij zich voor op hun eerste WK-duel tegen de Verenigde Staten.

Denen willen winnen

Intussen vertelt de Deense middenvelder Daniel Jensen aan de FIFA dat zijn team er alles aan zal doen om de eerste wedstrijd tegen Nederland te winnen. 'We hebben maar een goal nodig om de wedstrijd op z'n kop te zetten. In de openingswedstrijd kan de underdog soms voor een verrassing zorgen,' aldus de strijdbare Deen, die op 14 juni in Johannesburg tegenover Oranje zal staan.

Voodoo en doping

Het WK in Zuid-Afrika is het eerste WK op Afrikaanse grond. Traditiegetrouw wordt het Afrikaanse voetbal omringd door zwarte magie, medicijnmannen en voodoo. De FIFA is bezorgd dat spelers op het WK doping kunnen gebruiken die niet bekend zijn. De voorzitter van de medische commissie van de FIFA, Michel d'Hooghe: "We hebben heel wat bijgeleerd over traditionele Afrikaanse medicijnen, maar zijn vaak niet zeker van de samenstelling van deze producten", zei D'Hooghe in een interview.
"Ik denk dat sommige producten die stimulerend kunnen werken, niet op te sporen zijn."

Het is koren op de molen van de Afrikaanse landen die deelnemen aan het WK. De voodoopriesters die landen als Ghana, Nigeria en Ivoorkust vaak vergezellen krijgen nu eindelijk de kans om hun invloed tijdens een WK te laten gelden. De zwarte kunsten werken namelijk alleen op Afrikaanse bodem…

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors