Het Oranje Boekje voor voetbalfans

Het Oranje Boekje voor voetbalfans

door Getaway Travel

De Nederlandse regering heeft een boekje uitgebracht met tips en adviezen voor Nederlandse supporters die naar het WK in Zuid-Afrika reizen. In dit zogeheten 'Oranje Boekje' staat allerlei praktische informatie over Zuid-Afrika. Volgens het Ministerie van Buitenlandse Zaken is 'Zuid-Afrika nu eenmaal geen Zwitserland of Oostenrijk. Het is een land met een gebruiksaanwijzing. Die geven wij de supporters voor ze het vliegtuig in stappen.'

Zo adviseert het boekje om niet enkel T-shirts en slippers mee te nemen. Het WK wordt in de Zuid-Afrikaanse winter gehouden. In Johannesburg en Pretoria kan het dan behoorlijk houd zijn. In Kaapstad is het wat warmer, maar daar regent het.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 199 reizen naar Zuid-Afrika

Verder legt het Oranje Boekje uit dat er goede verbindingen zijn tussen de meeste steden. Zelfs de kleinere steden hebben vaak een luchthaven, dus binnenlandse vluchten zijn een goede manier om in Zuid-Afrika te reizen. Ook zijn er in het hele land goede buslijnen.

De meeste tips hebben te maken met veiligheid. Zo wordt het Nederlanders afgeraden om lifters mee te nemen. Ook kunnen stille wegen 's nachts beter vermeden worden. Tijdens het pinnen moeten mensen goed opletten. Deze tips kunnen voor ieder vakantieland gelden, maar één tip is typisch voor Zuid-Afrika: zwemmen in de vrije natuur wordt afgeraden. In sommige gebieden komen nijlpaarden en krokodillen voor.

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors