Voetbalnieuws 19 april

Voetbalnieuws 19 april

door Getaway Travel

Het duurt nog 52 dagen voordat Zuid-Afrika en Mexico het openingsduel van het WK 2010 spelen, maar nu al beheerst het nieuws rond het WK de krantenkoppen. Een overzicht van alle laatste nieuwtjes, roddels, schandalen en geruchten van 19 april: Maradona heeft zijn elftal klaar, Japan gaat aan het zuurstof en twee topspitsen moeten het WK misschien missen.

Fernando Torres

Het is de angst van iedere voetballer: een seizoen lang schitteren, in topvorm zijn en dan door een blessure het WK moeten missen. Voor Fernando Torres zijn het angstige dagen. De spits van Liverpool moet hoogstwaarschijnlijk onder het mes voor zijn knieblessure. Dat betekent dat de kans groot is dat hij het WK aan zich voorbij ziet gaan. Spanje is bovendien een van de voornaamste kandidaten voor de titel.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 199 reizen naar Zuid-Afrika

Didier Drogba

Ook Didier Drogba moet misschien geopereerd worden. De spits van Chelsea en aanvoerder van Ivoorkust speelt al een tijd met pijn in zijn rug. Drogba onderging al eerder een rugoperatie. Drogba hoopt de operatie uit te kunnen stellen tot na het WK.

Maradona weet het al

Bijna twee maanden voor de eerste wedstrijd van Argentinie weet Diego Maradona de opstelling al. In een interview noemt Maradona zonder twijfel zijn basiselftal. Weinig verrassingen, maar het is opvallend dat een bondscoach al zo vroeg uit de doeken doet hoe zijn team zal gaan spelen. AZ doelman Romero zal tussen de palen staan.

Niet iedereen is echter blij met Maradona. De Argentijn moest afgelopen week naar het ziekenhuis. Zijn hond had hem in het gezicht gebeten. 'Toch hou ik nog van Bella. Ze doet me aan mijn kinderen denken toen ze nog baby's waren,' aldus de altijd vergevingsgezinde El Diego.

Het geheime wapen van Japan

Japan beschikt in Zuid-Afrika over een geheim wapen: de spelers van bondscoach Takeshi Okada moeten tijdens het eindtoernooi een uur per dag een zuurstofmasker dragen. Zo hoopt Okada dat zijn team beter speelt tijdens de wedstrijden tegen Nederland, Kameroen en Denemarken. Die worden op meer dan 1000 meter hoogte gespeeld. De Japanners mogen van hun coach trouwens 'gewoon televisie kijken' terwijl ze de maskers dragen.

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors