Nieuw-Zeeland, Kameroen en Nigeria ook naar WK

Nieuw-Zeeland, Kameroen en Nigeria ook naar WK

door Getaway Travel

Het WK Voetbal 2010 heeft weer drie nieuwe zekere deelnemers. Op 14 november plaatsten Nigeria, Kameroen en Nieuw-Zeeland zich. Vooral dat laatste land was een grote verrassing.

Het is namelijk al 28 jaar geleden dat Nieuw-Zeeland haar eerste en tot nu enige WK voetbalde in Spanje.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 214 reizen naar Zuid-Afrika

De tweede onderlinge beslissingswedstrijd tegen het Aziatische Bahrain was spannend. Eén goal en een goed gestopte penalty bezegelde de overwinning voor de Kiwi's. In oktober eindigde de openingswedstrijd tussen Nieuw-Zeeland en Bahrein in 0-0.

De Nieuw-Zeelandse bondscoach Ricki Herbert was dolblij met de overwinning. Hij juichde "we zijn terug!". De 35 duizend supporters in het stadion deelde in zijn vreugde.

In tegenstelling tot groentje Nieuw-Zeeland, vestigde Kameroen een Afrikaans record met zijn kwalificatie voor het WK. Dankzij een 2-0 overwinning op Marokko in Fez gaan Kameroens Indomitable Lions voor de zesde keer naar het WK.

Buurland Nigeria verzekerde zich dit weekend ook van een plek in het voetbal kampioenschap. Na een miserabele eerste helft versloegen de favorieten Kenia met 3-2. Ondertussen verloor hun concurrent Tunesië onverwacht met 1-0 van Mozambique. Tunesië zag zijn twee punten voorsprong in de poule op Nigeria daardoor veranderen in een punt achterstand. Het betekende uitschakeling voor het Noord-Afrikaanse land.

Meer dan ooit bleek West-Afrika vruchtbare voetbalgrond. Met de overwinningen van Kameroen en Nigeria komen vier van de zes Afrikaanse landen op het WK Voetbal uit die regio: Kameroen, Nigeria, Ivoorkust en Ghana. Zuid-Afrika plaats zich als organisator automatisch. Algerije en Egypte strijden op 18 november voor de laatste Afrikaanse WK-plek.

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors