Luxe hotels voor voetballers

Luxe hotels voor voetballers

door Getaway Travel

Het hotel van het Nederlands Elftal in Zuid-Afrika is eenvoudig als je het vergelijkt met de onderkomens van sommige andere landen. Golfbanen, verwarmde zwembaden en marmeren badkamers. En natuurlijk nemen de Italianen hun eigen pasta mee.

De kansen van Nieuw-Zeeland zijn klein, maar de Kiwi's bereiden zich in alle luxe voor op hun wedstrijden. In het Serengeti Golf Resort beschikken de spelers over twee golfbanen en meerdere tennisbanen. Verder kunnen de spelers paardrijdtochten maken door een privénatuurpark.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 212 reizen naar Zuid-Afrika

In Frankrijk heeft de minister van Sociale Zaken kritiek geleverd op het comfortabele onderkomen van Les Bleus. Ze vond dat de voetballers in deze crisistijd niet zo'n luxe hotel hadden moeten kiezen. Raymond Domenech en zijn mannen logeren in het Pezula Resort in Knysna. Het complex werd uitgeroepen tot 'beste luxe bouwproject ter wereld.

Op de University van Pretoria zit iedereen in spanning. De grote Diego Maradona en de spelers van Argentinië logeren in het High Performance Center. Er moest nog wel het een en ander gebeuren voordat Pluisje zich op zijn gemak voelde. Zo werd zijn hele badkamer verbouwd. Ook een luxe bidet met verschillende standen was een van de eisen van El Diego.

Italië bereidt zich voor in de Leriba Lodge, net buiten Pretoria. Het idee van een eigen kuuroord sprak de Italianen zeer aan. De Azurri vertrouwen het belangrijkste ingredient voor een wereldtitel echter niet aan de Zuid-Afrikanen toe. Er gaan geruchten dat de pasta speciaal vanuit Italië wordt ingevlogen.

De warmbloedige Brazilianen kunnen tussen de zware groepsduels ontspannen in het zwembad van The Fairway Hotel in de buitenwijken van Johannesburg. De temperatuur moet dan wel exact 32 graden Celsius zijn, volgens de Brazilianen. Verder hebben ze om veel hete koffie gevraagd, essentieel voor het welzijn van iedere Braziliaan.

Slowakije doet het een stuk eenvoudiger. Meer dan twee tafeltennistafels en een dartbord hadden de internationals niet op hun verlanglijstje staan.

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors