Droom komt uit voor Zuid-Afrikanen

Droom komt uit voor Zuid-Afrikanen

door Getaway Travel

Na jaren van voorbereiding en verwachtingen kwam afgelopen vrijdag de droom van veel Zuid-Afrikanen uit: het WK voetbal begon in Zuid-Afrika. Het meest besproken onderwerp is de vuvuzela. De wedstrijden zijn nog wat behoudend. De teams willen vooral niet verliezen.

In Zuid-Afrika is de voetbalgekte compleet. Na het gelijkspel van Bafana Bafana tegen Mexico zijn de Zuid-Afrikaanse fans hoopvol over de kansen van hun team. Even leek het erop dat de Zuid-Afrikanen drie punten mee zouden nemen uit Soccer City. Met het gelijke spel was men echter ook tevreden.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 195 reizen naar Zuid-Afrika

Wat bovenal opvalt is het enthousiasme van de Zuid-Afrikaanse supporters. Alsof hun leven vanaf hangt blazen zij op hun vuvuzela's, ook tijdens wedstrijden als Algerije - Slovenië. Een nieuw fenomeen is geboren, al gaan er ook stemmen op om de vuvuzela's te verbieden. Sommige teams klagen dat de toeters het onmogelijk maken om elkaar binnen de lijnen te verstaan.

Grote problemen zijn tot nu toe uitgebleven. Vooraf waren er twijfels over de veiligheid in Zuid-Afrika. Gisteren was er een klein relletje in Durban. Geen supporters die met elkaar op de vuist gingen. Stewards van het Moses Mabhida stadion in Durban eisten meer loon. De politie moest er aan te pas komen om de stewards tot rust te brengen.

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors