Het WK voor een beter Afrika

Het WK voor een beter Afrika

door Getaway Travel

Ook als het WK in Zuid-Afrika allang is afgelopen, moet Afrika blijven profiteren van het grote voetbalfeest. Dat was althans een van de doelstellingen van de FIFA toen besloten werd om het WK 2010 aan Zuid-Afrika toe te wijzen.

Daarom bouwt de FIFA twintig 'Football for Hope'-centra in heel Afrika. Hier kunnen lokale bewoners terecht voor gezondheidszorg, onderwijs en natuurlijk voetbal. De projecten worden gebouwd in gebieden waar problemen als werkloosheid, armoede, analfabetisme en slechte gezondheidszorg veel voorkomen.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 212 reizen naar Zuid-Afrika

Klaslokalen en voetbalvelden

In onder andere Ghana, Rwanda, Namibië, Kenia en Zuid-Afrika is begonnen met de bouw van deze centra. De toekomstige gebruikers worden betrokken bij alle stappen van het project. De centra worden door lokale bewoners ontworpen, gebouwd en bestuurd.

In het complex zal onder andere voorlichting over HIV/Aids worden gegeven. Klaslokalen en uiteraard een voetbalveld moeten van het 'Football for Hope'-centrum een ontmoetingsplek maken voor jong en oud.

500 dollar per goal

Voor het project is zo'n tien miljoen dollar nodig. De FIFA is een van de sponsors: voor iedere goal die tijdens de WK-kwalificatieronden werd gescoord, betaalde de FIFA 500 dollar aan het project. Ook de opbrengst van de kaartverkoop voor de openingsceremonie van het WK gaat naar het initiatief.

Openingsceremonie

Die openingsceremonie belooft wat. Het evenement wordt geproduceerd door hetzelfde bedrijf dat in 2007 Live Earth organiseerde. Tijdens dat evenement traden 150 artiesten op, gedurende 24 uur en op zeven continenten.

Tijdens het concert op 10 juni zullen onder anderen Shakira, Alicia Keys, Black Eyed Peas en John Legend hun opwachting maken. Samen met Afrikaanse muzikanten zullen zij het WK met een groot feest geheel in stijl openen.

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors