Groepsfase: ronde 2

Groepsfase: ronde 2

door Getaway Travel

Na een weinig spectaculaire eerste ronde is het Wk de afgelopen week in alle hevigheid losgebarsten. Kleine landen zorgen voor verrassingen en de favorieten voor de titel hebben het zwaar. Er is chaos bij Frankrijk en onrust bij Engeland. Nederland is door naar de volgende ronde.

Resultaat Nieuw-Zeeland nu al legendarisch

De grootste verrassing van het WK tot nu toe is dat het nietige Nieuw-Zeeland de regerend wereldkampioen Italië op een gelijkspel wist te houden. Nieuw-Zeeland telt nog geen honderd profvoetballers. Sommige spelers van de All Whites hebben niet eens een club. Twee internationals spelen zelfs in de tweede divisie van de Amerikaanse competitie. En toch lukte het Italië niet om te winnen. Er was zelfs een ouderwetse Italiaanse fopduik voor nodig om een strafschop te versieren, om een gelijkmaker te forceren. De Nieuw-Zeelanders vierden het gelijkspel als 'het beste resultaat in de geschiedenis van het Nieuw-Zeelandse voetbal,' aldus Ricki Herbert, de bondscoach van de Kiwi's.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 214 reizen naar Zuid-Afrika

Pijnlijke nederlaag voor Spanje

Eerder liep Spanje al tegen een pijnlijke nederlaag tegen Zwitserland aan. Hoewel de Spanjaarden de hele wedstrijd domineerden, zorgden de Zwitsers voor een enorme verrassing. De topfavoriet voor de titel zal nu punten moeten pakken tegen Honduras en Chili.

Duitsland van slag

Een van de andere favorieten, Duitsland, verloor verrassend van Servië. De Duitsers speelden na twee domme gele kaarten voor Klose bijna een uur lang met tien man. Na de voorsprong van Servië kreeg Duitsland via een strafschop nog een grote kans op de gelijkmaker, maar Lukas Podolski deed iets wat sinds 1974 niet meer voorkwam: Duitsland miste een penalty in de reguliere speeltijd.

Franse spelers weigeren te trainen

En uiteraard zijn daar de nodige schandalen, die onlosmakelijk met grote toernooien verbonden zijn. In het Franse kamp heerst totale chaos. In de rust van het met 2-0 verloren duel tegen Mexico schold Nicolas Anelka de Franse bondscoach uit. Hij weigerde excuses te maken en de Franse voetbalbond stuurde de speler naar huis. Zijn teamgenoten zijn woedend dat het verhaal naar buiten gekomen is en weigerden zondag te trainen. Een dergelijke staking kwam nog nooit eerder voor op een mondiaal eindtoernooi.

Ontevredenheid bij Engeland

Ook bij Engeland is het onrustig. The Three Lions behaalden slechts twee punten uit twee wedstrijden, waardoor de Engelsen nu moeten winnen van groepsleider Slovenië. Voormalig aanvoerder John Terry riep op tot een openhartige discussie, waarbij harde woorden konden gaan vallen. Coach Fabio Capello liet het zover niet komen en lijkt zijn spelers inmiddels weer in het gareel te hebben. Dan was daar nog Rooney die na het dramatische gelijkspel tegen Algerije de supporters verweet dat zij hun team onvoldoende steunen.

Oranje door naar de volgende ronde

Bij Nederland is het rustig. Geen schandalen, geen spelersopstand en twee gewonnen wedstrijden. Nederland is daardoor het eerste land dat al zeker is van een plaats in de achtste finale. Het vertoonde spel is nog niet oogstrelend, maar het lijkt erop dat de spelers het resultaat heilig hebben verklaard.

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors