Alle stadions zijn klaar

Alle stadions zijn klaar

door Getaway Travel

Na een tien dagen durende inspectietour door Zuid-Afrika, hebben de FIFA en het WK-organisatiecomité gemeld dat alle WK-stadions klaar zijn voor het toernooi.

Dat lijkt als een verrassing te komen. De laatste weken waren de stadions toch vooral onderwerp van kritiek: de bouw liep vertraging, arbeiders klaagden over slechte werkomstandigheden. Maar nu is alles dus af.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 215 reizen naar Zuid-Afrika

Danny Jordaan, het hoofd van het organisatiecomité, is blij: 'We hadden beloofd dat we over tien stadions van wereldklasse konden beschikken tijdens het WK. Die belofte hebben we ingelost, maanden voordat het toernooi begint.'

Tijdens de inspectietocht was er vooral aandacht voor kleine dingen. Is er genoeg bewegwijzering die de supporters naar hun plaats wijst? Waar parkeren de spelersbussen? Welke route lopen de spelers vanaf de kleedkamer naar het veld?

De puntjes zijn op de I gezet. Vanaf 11 Juni zullen honderdduizenden voetbalsupporters dus de stadions binnen stromen.

Een paar wetenswaardigheden:

- Het Soccer City Stadion in Johannesburg was het toneel van de eerste massademonstratie die Nelson Mandela organiseerde na zijn vrijlating uit de gevangenis.

- Het Greenpoint Stadion in Kaapstad wordt steeds vaker met het Sydney Opera House in Australie vergeleken.

- Port Elizabeth heeft geen club die uitkomt in de hoogste Zuid-Afrikaanse voetbaldivisie. Toch staat er wel een stadion van 200 miljoen euro: Het Nelson Mandela Bay Stadion.

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors