Afrika scoort in het Tropenmuseum

Afrika scoort in het Tropenmuseum

door Getaway Travel

Voetballende olifanten, een Nigeriaanse voetbalfabriek en uitzinnige fans. Maar ook straatprostituees, de eerste vrouwelijke scheidsrechter en zwarte magie. Op de tentoonstelling Afrika Scoort! in het Tropenmuseum in Amsterdam zie je alle kanten van het Afrikaanse voetbal.

Op de dag dat het WK voetbal begint, opent ook de tentoonstelling haar deuren. Door een spelerstunnel dring je binnen in het hart van Afrika: voetbal. Op geen ander continent is de sport zo belangrijk. Dat is in het Tropenmuseum gelijk duidelijk.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 214 reizen naar Zuid-Afrika

Door film, fotografie en kunst laten de Afrikanen zien waarom de sport het dagelijks leven in Afrika beheerst. Want alle elementen in de tentoonstelling zijn afkomstig van Afrikaanse fotografen, filmmakers, schrijvers en kunstenaars.

Wat vooraf ging

Via het project Twenty Ten (2010) begonnen Free Voice en Lokaal Mondiaal twee jaar geleden met het opleiden van Afrikaanse journalisten, zodat zij verslag konden doen van de lange voorbereiding op het WK. Niet het internationale voetbal staat centraal, maar de dagelijkse liefde van de Afrikanen.

Het resultaat is een interactieve tentoonstelling, die van minuut tot minuut aangepast wordt met bijdragen van het netwerk van 150 journalisten dat vanuit Afrika meewerkt aan het project. Als de Afrikaanse teams in actie komen worden er in het Tropentheater thema-avonden en debatten georganiseerd, waarna de wedstrijd live op groot scherm te volgen is.

Het Tropenmuseum maakt met de tentoonstelling duidelijk wat het hele Afrikaanse continent voelt. Nu het WK in Zuid-Afrika begint, vindt iedereen: Ke Nako! Het is tijd voor Afrika.

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors