Voetbalnieuws van 15 februari

Voetbalnieuws van 15 februari

door Getaway Travel

Guus Hiddink

Het belangrijkste nieuws is dat Guus Hiddink niet uitsluit dat hij als bondscoach actief zal zijn op het WK in Zuid-Afrika. Zaterdag meldde Hiddink dat hij zijn contract met Rusland niet zal verlengen. Het lukte Rusland niet om zich te plaatsen voor het WK. Hoewel Hiddink eerder zei niet met een ander land dan Rusland naar het WK te gaan, lijkt dat nu toch mogelijk. De Achterhoeker is nog tot 30 juni verbonden aan het Russische elftal, maar sluit niet uit dat de wegen zich eerder zullen scheiden. 'Van nu tot juli kan er nog veel gebeuren,' aldus Hiddink.

In de media cirkelen de namen van verschillende landen rond die Hiddink graag als bondscoach op het WK zouden hebben. Zo zou Didier Drogba, aanvoerder van Ivoorkust, Hiddink al gepolst hebben voor een baan bij de Olifanten. Ook Nigeria is nog naarstig op zoek naar een coach, na het ontslag van Shaibu Amodu. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 215 reizen naar Zuid-Afrika

John Terry

De soap rond John Terry lijkt voorlopig voorbij, nu het nationale elftal zich achter de nieuwe teamcaptain Rio Ferdinand heeft geschaard. Terry meldde nog wel dat hij 'nog altijd alles wil geven voor Engeland.' Bondscoach Fabio Capello nam Terry de aanvoerdersband af nadat bekend werd dat Terry een affaire had met de vriendin van zijn vriend en ploeggenoot Wayne Bridge. Saillant detail: Bridge wordt veelvuldig genoemd als vervanger van Ashley Cole in het Engelse elftal. Cole raakte dit weekend geblesseerd. Overigens krijgt ook hij het te verduren in de Engelse tabloids, na beschuldigingen van overspel.

Nederlands Elftal

Voor het eerst sinds EURO 2000 zal Nederland weer in een tenue met zwarte broek spelen. Het tenue dat Oranje op het WK 2010 tijdens thuiswedstrijden zal dragen lekte deze week uit. Het ontwerp voor het uit-tenue kwam al eerder op straat te liggen.

Ruud van Nistelrooy lijkt zijn draai gevonden te hebben bij HSV. Nu wil hij graag weer voor Oranje spelen, zegt hij in Sportweek. 'Achteraf had ik nooit moeten bedanken voor Oranje,' zei van Nistelrooy. Zijn concurrent in de spits, Klaas-Jan Huntelaar, zei donderdag tegen Voetbal International dat hij hoopt op een finale Nederland - Italie. 'Daar hebben we het wel eens over in de kleedkamer bij AC Milan.'

Het beste nieuws voor Oranje deze week: Japan, de tweede tegenstander van Nederland op 19 juni in Durban, verloor in de kwartfinale van het toernooi om het Oost-Aziatisch kampioenschap kansloos met 3-1 van Zuid-Korea.

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors