Het voetbalnieuws van 10 mei

Het voetbalnieuws van 10 mei

door Getaway Travel

Het duurt nog 32 dagen voordat Zuid-Afrika en Mexico het openingsduel van het WK 2010 spelen, maar nu al beheerst het nieuws rond het WK de krantenkoppen. Een overzicht van alle laatste nieuwtjes, roddels, schandalen en geruchten van 2 maart: Zuid-Afrika krijgt veel geld per doelpunt en de selecties worden bekend gemaakt.

Bondscoach Dunga van Brazilië heeft zijn selectie compleet. De oud-wereldkampioen weet nu al welke 23 spelers hij mee wil nemen naar het WK. Aanstaande dinsdag zal Dunga zijn keuze bekend maken op een persconferentie in Rio de Janeiro.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 214 reizen naar Zuid-Afrika

Ook de Japanse bondscoach Takeshi Okada weet welke spelers het moeten gaan doen in Zuid-Afrika. Oud-VVV speler Keisuke Honda heeft een plaats op het Japanse middenveld veroverd. De speler van CSKA Moskou is door Takeshi Okada opgenomen in de selectie van Japan. Op 19 juni speelt Japan tegen Nederland.

In Duitsland is er dan eindelijk duidelijkheid over Kevin Kuranyi. De veel scorende spits van Schalke 04 gaat definitief niet mee naar het WK. Dat heeft bondscoach Joachim Low hem laten weten. Volgens Low speelt de ruzie tussen hem en Kuranyi geen enkele rol bij zijn besluit.

Een veel scorende spits kunnen ze bij het nationale elftal van Zuid-Afrika ook wel gebruiken. Doelpunten maken gaat moeizaam. Om Bafana, Bafana een beetje te motiveren heeft de Zuid-Afrikaanse voetbalbond een beloning van 100.000 euro beloofd per doelpunt die het team op het WK weet te maken.

Intussen is Bert van Marwijk vandaag in alle rust aan de voorbereiding op het WK begonnen. Met achttien spelers begon het Nederlands Elftal in Hoenderloo aan de eerste training in de aanloop naar het WK. Dinsdag maakt van Marwijk zijn voorlopige selectie bekend. Van de dertig spelers vallen dan nog zeven af. Uiteindelijk reist Oranje met 23 spelers naar het WK in Zuid-Afrika.

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors