Voetbalnieuws van 12 april

Voetbalnieuws van 12 april

door Getaway Travel

Het duurt nog 59 dagen voordat Zuid-Afrika en Mexico het openingsduel van het WK 2010 spelen, maar nu al beheerst het nieuws rond het WK de krantenkoppen. Een overzicht van alle laatste nieuwtjes, roddels, schandalen en geruchten van 12 april: Ronaldo is het niet waard, van Marwijk bekijkt van Nistelrooy en de Duitse ruzie lijkt voorbij.

Ruud van Nistelrooy

Het was de belangrijkste reden voor de overstap van Real Madrid naar het Duitse HSV van Ruud van Nistelrooy: hij wil naar het WK. De 34-jarige aanvaller hoopte in Hamburg meer speeltijd te krijgen en zo bondscoach van Marwijk te overtuigen van zijn kunnen.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 205 reizen naar Zuid-Afrika

In de wedstrijd tegen Standard Luik van afgelopen donderdag zal van Nistelrooy extra zijn best gedaan hebben. Van Marwijk zat op de tribune om de topspits te bekijken. Een ploeggenoot van van Nistelrooy mocht zich ook verheugen op belangstelling van de bondscoach van Nederland. Joris Mathijsen is al bijna zeker van selectie voor het WK.

Kevin Kuranyi

Voor Kevin Kuranyi (Schalke 04) blijft het spannend. Anderhalf jaar geleden werd hij weggestuurd bij Die Mannschaft wegens disciplinaire redenen. Nu speelt hij echter zo goed bij Schalke, dat de bondscoach van Duitsland overweegt om hem toch mee te nemen.

Ronaldo

Ronaldo rekent al niet meer op een telefoontje van Dunga, coach van Brazilie. `Ik ben het niet waard om voor Brazilie te spelen,´zei Ronaldo op een Braziliaanse website.´Maar ik blijf ter beschikking staan van de trainer, want het is mijn landen het zou heel mooi zijn om haar kleuren weer te verdedigen tijdens een WK.'

Geblesseerde goalie

Dat wilde Emile Baron ook zo graag, de kleuren van Zuid-Afrika verdedigen tijdens het WK. Maar de ongelukkige eerste doelman van Bafana Bafana liep tijdens een trainingskamp een schouderblessure op. Hij moet onder het mes en zal er definitief niet bij zijn op het WK in zijn eigen land.

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors