Voetbalnieuws van 2 maart

Voetbalnieuws van 2 maart

door Getaway Travel

Het duurt nog 99 dagen voordat Zuid-Afrika en Mexico het openingsduel van het WK 2010 spelen, maar nu al beheerst het nieuws rond het WK de krantenkoppen. Een overzicht van alle laatste nieuwtjes, roddels, schandalen en geruchten van 2 maart: Nederland speelt tegen de Verenigde Staten, een nieuwe aanvoerder voor Engeland en Blatter is Boos.

Nederland

Vanavond begint Nederland aan de oefencampagne die voorafgaat aan het WK 2010. In de Amsterdam Arena zijn de Verenigde Staten de eerste tegenstander van Oranje. Ron Vlaar zit sinds lange tijd weer bij de Nederlandse selectie. De Feyenoord verdediger begint hoogstwaarschijnlijk op de bank, net als Eljero Elia. Verwacht wordt dat zij na rust hun opwachting zullen maken. Het duel zal een goede mogelijkheid zijn om te kijken hoe Oranje er voor staat. De Amerikanen zullen namelijk ook aanwezig zijn in Zuid-Afrika, waar zij de strijd aan zullen gaan met Engeland.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 215 reizen naar Zuid-Afrika

Engelse aanvoerder

De soap rond het Engelse team is nog altijd niet voorbij. Na de schandalen rond Ashley Cole en John Terry is er alweer een nieuwe rel: wie wordt de nieuwe aanvoerder? Eerst werd Rio Ferdinand aangewezen als captain, maar tijdens de oefeninterland van Engeland tegen Egypte zal Steven Gerrard de armband dragen. De speculaties over wie de leider van de Engelsen op het WK zal zijn, is dus nog niet voorbij.

Outsiders

Intussen laat ook de bondscoach van Italië van zich horen. Marcello Lippi ziet Nederland en Italië als outsiders voor de wereldtitel. 'Spanje en Brazilië zijn de te kloppen ploegen,' aldus Lippi. De oefenmeester kan in Zuid-Afrika niet rekenen op de ervaring van Alessandro Nesta, die bekend maakte definitief niet mee te gaan naar Zuid-Afrika.

Blatter is boos

In Zuid-Afrika wordt ondertussen hard gewerkt om het land op tijd klaar te maken voor het toernooi. Veel critici menen dat de FIFA een grote fout heeft gemaakt door Zuid-Afrika het WK 2010 te laten organiseren. Zij verkondigen luidkeels dat het land niet in staat zal zijn om de veiligheid van de fans te waarborgen. FIFA-voorzitter Sepp Blatter heeft er genoeg van en is boos: 'Het gaat er niet zozeer om dat mensen pessimistisch zijn, maar wel dat alles in twijfel wordt getrokken. Dat is niet goed, want als er twijfel heerst, is er geen vertrouwen. Dat zit de FIFA en mij persoonlijk erg dwars.'

Hij riep op om de discussie eind juli voort te zetten, als het WK afgelopen is. Dat lijkt ijdele hoop, want de komende maanden zal het WK 2010 alleen maar meer onder een vergrootglas komen te liggen.

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors