Het verhaal van de Vuvuzela
Like ons op Facebook

Het verhaal van de Vuvuzela

door Getaway Travel

Het WK is pas enkele dagen oud, maar nu al weet de hele wereld wat een vuvuzela is. Het is één van de meest gebruikte woorden op Twitter, er zijn online petities om het ding te verbieden en tv-commentatoren worden er horendol van. Maar waar komt het ding toch vandaan?

Er wordt wel gezegd dat de vuvuzela een lange geschiedenis heeft in Zuid-Afrika. Het ding zou afstammen van eeuwenoude muziekinstrumenten van de Zulu's. Niets is minder waar. Freddie 'Saddam' Maake, een fanatieke fan van de grootste voetbalclub van Zuid-Afrika, bedacht de vuvuzela. Al in de jaren zeventig liep Freddy ermee rond. Naar eigen zeggen haalde hij de rubberen bal van een fietstoeter en blies erop. De vuvuzela was geboren.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 366 reizen naar Zuid-Afrika

Gevaarlijk

Freddie had goud in handen en monteerde een langer mondstuk op zijn toeter. Het werkte perfect, maar het stadion kwam hij er niet meer mee in. Te gevaarlijk, oordeelden de beveiliging. Freddie liet zich niet uit het veld slaan en vond in 2001 een bedrijf dat de vuvuzela wel van plastic wilde maken. Een rage was begonnen.

Gehoorbeschadiging

De oorzaak van permanente gehoorbeschadiging en verspreider van ziektekiemen. Een gevaar voor de veiligheid, omdat mensen de stadionspeaker niet meer kunnen horen. Maar bovenal: het geluid van een zwerm boze bijen, een groep op hol geslagen olifanten, of een geit die naar de slachtbank wordt geleid.

De beste deals en reistips in je mailbox?

Meld je aan voor de Zuid-Afrika.nl nieuwsbrief!

Wen er maar aan: in Brazilië hebben ze precies zo'n hoorn. Daar heet ie de corneta. Andere naam, zelfde geluid. En waar is het WK 2014 ook al weer? Juist, in Brazilië.

Onafhankelijk advies over je reis naar Zuid-Afrika

De reisspecialisten van de Zuid-Afrika Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Zuid-Afrika. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Zuid-Afrika Desk!

Like deze pagina

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors