Voetbalnieuws van 8 februari

Voetbalnieuws van 8 februari

door Getaway Travel

Het eerste slachtoffer van de WK-koorts is Shaibu Amodu, de coach van Nigeria. Al langere tijd schreeuwde de Nigeriaanse fans om zijn ontslag. Tijdens de Afrika-Cup lag Amodu voortdurend onder vuur. Gisteren heeft de Nigeriaanse voetbalbond geluisterd naar de fans en de bondscoach bedankt voor zijn diensten.

Het is de tweede keer dat Amodu vlak voor een WK wordt ontslagen. In 2002 zorgde hij ook al dat Nigeria zich kwalificeerde, maar ook toen moest hij tijdens het toernooi thuisblijven.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 195 reizen naar Zuid-Afrika

Zo bestaat er dus de kans dat er behalve Bert van Marwijk en Pim Verbeek (bondscoach van Australie) nog een Nederlandse coach zijn opwachting zal maken in Zuid-Afrika. Guus Hiddink is favoriet bij de Nigeriaanse bond en ook de naam van Louis van Gaal wordt genoemd. Hiddink heeft echter gezegd dat hij na de uitschakeling met Rusland liever niet met een ander land naar het WK gaat.

In Engeland staan de tabloids en de kwaliteitskranten vol met nieuws over de dubieuze praktijken van international John Terry. Hij zou een buitenechtelijke relatie hebben gehad met de vrouw van zijn vriend en ploeggenoot Wayne Bridge. Het was voor bondscoach Fabio Capello reden genoeg om Terry zijn aanvoerdersband af te nemen. Rio Ferdinand neemt het over, nadat Lampard, Gerrard en Rooney aangaven er niets voor te voelen om captain te zijn. Juist nu de rust was teruggekeerd, beginnen de problemen voor Engeland opnieuw.

In Ivoorkust heet God Didier Drogba. Geen speler is zo populair als de aanvaller van Chelsea. Maar er beginnen scheurtjes in zijn populariteit te komen. Op de Afrika Cup kon Ivoorkust geen indruk maken en Drogba speelde kleurloos. Gisteren scoorde hij echter wel twee keer voor Chelsea, in de wedstrijd tegen Arsenal.

Veel Ivorianen voelen zich verraden door hun grote held, die blijkbaar zijn best niet wil doen voor zijn eigen land en liever voor Chelsea voetbalt. De Ivorianen eisen dan ook dat Drogba op het WK harder zal werken.

Nog bijna 5 maanden tot het eerste fluitsignaal en langzaam maar zeker begint het WK het nieuws over te nemen. Het kan wel eens een hete zomer gaan worden…

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors