1Goal: Onderwijs voor iedereen

1Goal: Onderwijs voor iedereen

door Getaway Travel

De FIFA is ervan overtuigd: het WK 2010 in Zuid-Afrika wordt een succes. Dat zei FIFA-baas Joseph Blatter afgelopen vrijdag tijdens een speciale persconferentie in Zürich. Sepp Blatter sprak daar zijn hoop uit dat het WK op de lange termijn een positief effect heeft op Afrika. In samenwerking met onder andere Nederland zijn er verschillende projecten op het Afrikaanse continent opgezet om de lokale sport te stimuleren.

1Goal

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 214 reizen naar Zuid-Afrika

De '1Goal. Education for All' campagne wil aandacht voor het feit dat 72 miljoen kinderen op de wereld geen toegang tot onderwijs hebben. Door voetballers, fans en regeringsleiders in te zetten pleit 1Goal voor meer onderwijs. Op de website van de organisatie hebben al meer dan twee miljoen mensen zich aangemeld.

'Alle culturen verenigen zich'

Volgens Blatter is voetbal bovendien de enige sport ter wereld die alle culturen met elkaar kan verenigen. 'We hopen allemaal dat de droom van Nelson Mandela om de openingswedstrijd van het eerste WK op Afrikaanse bodem te bezoeken, uit zal komen. Dit WK zal goed zijn voor de integratie van alle Zuid-Afrikanen,' aldus Blatter.

De FIFA-voorzitter had bovendien nog een goed advies voor het Zuid-Afrikaanse nationale team. 'Als Zuid-Afrika de groepsfase wil overleven, zullen ze vaker moeten scoren.'

'Kaartverkoop gaat goed'

De kaartverkoop gaat volgens secretaris-generaal Jerome Valcke eindelijk naar wens. 'De afgelopen acht dagen hebben we meer dan tweehonderdduizend kaarten verkocht. We verwachten dat de stadions straks voor 95% vol zullen zitten. Ook het vorige WK was niet helemaal uitverkocht. We hadden de verkooppunten waar Zuid-Afrikanen met contant geld kaartjes kunnen kopen, eerder moeten openen. Dat hebben we dan alvast geleerd voor het WK van 2014.

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors