Nederland in de finale

Nederland in de finale

door Getaway Travel

Nederland staat in de finale. Het sprookje van Oranje in Zuid-Afrika krijgt de ontknoping die het verdiend. In Johannesburg zal Nederland aanstaande zondag strijden om de wereldtitel. Voor het eerst in 32 jaar staat Nederland weer in de finale van een WK. De tegenstander: Duitsland of Spanje.

Met het kenmerkende karaktervoetbal wist Nederland ook Uruguay de baas te blijven. Met georganiseerd spel, een goede defensie en enkele geniale uitbarstingen van Sneijder en Robben lukte het Nederland om de zesde wedstrijd op rij te winnen. Als enige team op het WK heeft Nederland alle wedstrijden gewonnen.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 205 reizen naar Zuid-Afrika

Finale

Zondag 11 juli is dus de dag van de waarheid voor Oranje. In het Soccer City Stadium in hartje Johannesburg moet het gebeuren. De eerste Nederlandse wereldtitel. Voor het eerst speelt Nederland een finale op neutraal terrein: in 1974 en 1978 moest Nederland aantreden tegen gastlanden Duitsland en Argentinië.

Misschien is Duitsland opnieuw de tegenstander. De Duitse voetbalmachine moet zich vanavond ontdoen van Spanje, vooraf de grote favoriet. Beide teams spelen aanvallend voetbal, dus een boeiend duel lijkt gegarandeerd.

Wie de tegenstander ook wordt: er zijn duizenden Oranjefans in Zuid-Afrika aanstaande zondag. Er is een enorme run ontstaan om de laatste vliegtickets naar Johannesburg. Kaarten voor de finale worden op internet voor veel geld aangeboden. Maar het lijkt de Oranjefans niet te deren.

Oranjemars

Vanuit Kaapstad trekken duizenden Nederlanders naar Johannesburg. Voorafgaand aan de halve finale was er een Oranjemars naar het Green Point Stadium. Uitgelaten oranjefans, aangevuld met Zuid-Afrikaanse gelegenheidssupporters, werden tijdens hun swingende tocht gadegeslagen door meer dan 300.000 mensen.

De Zuid-Afrikanen lijken de twijfelachtige Nederlandse invloed op Zuid-Afrika vergeten te zijn en juichen massaal voor Oranje. Zo ontstaan dus de beste ingrediënten voor een wereldtitel: een goede ploeg, een stadion vol met Oranjesupporters in een stad die ontstond vanwege het vele goud dat er gevonden werd. Er kan bijna niets meer misgaan.

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors