De favorieten in problemen

De favorieten in problemen

door Getaway Travel

De Afrikaanse teams die over vijf maanden willen schitteren op het eerste WK in Afrika, zijn niet goed begonnen aan de Afrika Cup. Geen van de vijf landen wist zijn eerste wedstrijd te winnen. Toch is de kans groot dat ze straks allemaal in de kwartfinale staan.

Kameroen

De Ontembare Leeuwen van Kameroen moesten buigen voor de Zwarte Panters van het kleine Gabon. Door de goal van Daniel Cousins won Gabon de openingswedstrijd in Groep D met 1-0. Kameroen is een van de favorieten voor de eindzege, maar de nederlaag tegen Gabon was gevoelig. De wedstrijd tegen Zambia moest dan ook gewonnen worden.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 215 reizen naar Zuid-Afrika

Gisteravond werd het in de hitte van Lubango 3-2 voor Kameroen. Daardoor heeft Kameroen een goede kans om alsnog de kwartfinale te halen, maar dan moet het team onder aanvoering van Samuel Eto'o minimaal gelijk spelen tegen Tunesie, dat zelf ook nog kans heeft op de volgende ronde. Nederland speelt op 24 juni in Kaapstad de laatste groepswedstrijd tegen Kameroen.

Ivoorkust

Met sterspelers Drogba, Eboue en Toure is Ivoorkust op papier een van de sterkste landen in het toernooi. Toch wist het sterrenteam niet te scoren tegen Burkina Faso, dat zeer verdedigend speelde. Ivoorkust moest vervolgens aantreden tegen Ghana, een andere favoriet voor de toernooizege. De Olifanten versloegen de Ghanezen eenvoudig met 3-1, waardoor Ivoorkust zich geplaatst heeft voor de kwartfinale. Vier punten uit twee wedstrijden is genoeg, omdat Togo zich terugtrok uit het toernooi, waardoor groep B nog maar uit drie teams bestaat. Ivoorkust speelt op 15 Juni in Port Elizabeth tegen Portugal.

Ghana

De Black Stars van Ghana willen eindelijk weer eens succes op de Afrika Cup, die in 1982 voor het laatst gewonnen werd. De eerste wedstrijd eindigde in een nederlaag, toen Ivoorkust met 3-1 te sterk was. In de uitgedunde groep B wacht vanmiddag dus de allesbepalende wedstrijd tegen Burkina Faso. Ghana moet winnen om door te gaan naar de kwartfinale. Ghana speelt haar eerste WK wedstrijd op 13 juni in Pretoria. Servië is de tegenstander.

Algerije

Traditiegetrouw doet het gastland van de Afrika Cup het altijd goed in het toernooi. Algerije staat dus voor een zware klus, want morgen moet Angola verslagen worden. Alleen bij winst zijn de Algerijnen verzekerd van een plaats in de kwartfinale. De eerste wedstrijd ging Algerije hard onderuit tegen het nietige Malawi. Algerije moest diep buigen en werd met 3-0 van de mat gespeeld. De tweede groepswedstrijd werd wel gewonnen. Mali werd met 1-0 aan de kant gezet. In Groep A kan echter nog van alles gebeuren: alle vier de teams hebben nog een kans op de kwartfinale. Algerije speelt op 13 juni in Polokwane tegen Slovenië.

Nigeria

Zo'n 150 miljoen kritische Nigerianen volgen de verrichtingen van de Supereagles op de Africa Cup. En zij zijn niet tevreden na de verdiende nederlaag tegen titelverdediger Egypte. Ook de schamele 1-0 overwinning op Benin was voor de fans geen reden tot vreugde. Toch was die overwinning belangrijk, want Nigeria staat daardoor tweede in Groep C, met Benin en Mozambique op twee punten achterstand. De kwartfinale is binnen handbereik. Toch willen de fans dat bondscoach Shuaibu Amodu opstapt, het liefst zo snel mogelijk. Als dat gebeurt, is dat de tweede keer in de carrière van Amodu dat hij Nigeria naar een WK helpt, maar ontslagen wordt voordat het eindtoernooi begonnen is. De eerste wedstrijd van het WK speelt Nigeria in Johannesburg tegen Argentinië.

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors