Discussie over de Jabulani

Discussie over de Jabulani

door Getaway Travel

Behalve over de vuvuzela woedt er ook een flinke discussie over iets anders. Onderwerp is de Jabulani, de bal waarmee de WK-wedstrijden worden gespeeld. Jabulani betekent 'genieten' in de Zulu-taal. Tot nu toe zijn de meeste spelers echter niet te spreken over de geavanceerde bal van Adidas.

De bal werd ontwikkeld door de Loughborough University in Engeland. Op de oppervlakte van de bal zijn kleine ribbeltjes aangebracht, die de bal een betere stabiliteit zouden moeten geven.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 205 reizen naar Zuid-Afrika

Dat werkt niet, zeggen de spellers. 'Wat een supermarktbal,' aldus Julio Cesar, keeper van Brazilie. 'Jammer dat zo'n belangrijk toernooi met zo'n zwakke bal gespeeld wordt,' vond Gianluigi Buffon, de Italiaanse doelman.

Marcus Hahnemann, speler van de Verenigde Staten, ging zelfs een stapje verder: 'Technologie is niet altijd goed. De atoombom is ook ontdekt door de wetenschap, maar dat betekent niet dat we het ook gelijk moeten uitvinden.'

Vooral in hoger gelegen gebieden kan de bal zich vreemd gedragen. In Johannesburg en Pretoria haalt de bal dan ook vreemde capriolen uit. Hoewel sommige coaches een topoverleg willen, trekt de FIFA zich voorlopig nergens wat van aan. Voorlopig zullen de spelers dus maar moeten wennen aan de wispelturige Jabulani.

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors