Weer twaalf plekken gevuld voor WK 2010

Weer twaalf plekken gevuld voor WK 2010

door Getaway Travel

Het duurde even, maar donderdag 14 oktober plaatsten ook Zwitserland, Argentinië, Slowakije en Honduras zich voor het WK in Zuid-Afrika. Duitsland, Italië, Denemarken, Servië, Chili, de Verenigde Staten, Mexico en de Ivoorkust gingen hen al voor in het weekend. In totaal hebben nu 23 landen een plek veroverd op het WK.

Voor Chili is WK-deelname al wel weer een tijdje geleden. De laatste keer was in 1998. Ivoorkust deed daarentegen juist pas in 2006 voor het eerst mee. Volgens aanvoerder Drogba zal zijn team er alles aan doen om de finale van het toernooi te bereiken. Ivoorkust lijkt van de Afrikaanse landen ook de grootste kanshebber op de wereldtitel. Al blijft die kans klein. Nog nooit werd een land buiten Europa en Zuid-Amerika wereldkampioen.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 199 reizen naar Zuid-Afrika

Ivoorkust is het derde Afrikaanse land dat zich heeft gekwalificeerd voor het WK. Eerder plaatste buurland Ghana zich al. En Zuid-Afrika is als gastland automatisch geplaatst.

De kans is groot dat Tunesië en Algerije zich volgende maand bij die drie voegen. Met nog één kwalificatiewedstrijd te gaan staan de twee Noord-Afrikaanse landen er zeer goed voor. Vooral voor Algerije is dit bijzonder. De laatste keer dat dit voetbalgekke land meedeed aan een WK was in 1986. Algerije mag op 14 november dan echter niet met meer dan 1-0 verliezen van Egypte, de kampioen van Afrika die strijd voor zijn laatste kans op een ticket naar het WK Voetbal 2010.

Na de overwinning op Kenia zag groep B koploper Tunesië zichzelf al spelen op het WK. Een 0-0 bij Nigeria-Mozambique was voldoende voor plaatsing. Maar helaas voor Tunesië maakte Nigeria op het nippertje, in de derde minuut van de blessuretijd, 1-0, en mag ook dat land dus nog hopen op deelname aan het WK Voetbal in Zuid-Afrika.

Kameroen en potentiële WK-debutant Gabon strijden volgende maand om de laatste Afrikaanse plek op het WK Voetbal 2010.

Dat het alle kanten opkan met de WK-kwalificaties bewijzen Nieuw Zeeland en Argentinië. Voor het anonieme Nieuw Zeeland van Oceanië staat er slechts nog één noemenswaardige tegenstander tussen hen en het WK. Nu Australië is uitgeweken naar de Azië-groep, is kwalificatie een peulenschil voor Nieuw Zeeland.

Argentinië met sterspelers als Lionel Messi en met de wereldberoemde bondscoach Maradonna zag het WK daarentegen bijna aan haar neus voorbij gaan. Na een 1-0 overwinning op Uruguay eindigt Argentinië als vierde in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiezone. Argentinië plaatste zich maar één keer niet voor een WK, in 1970.

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors