WK-loting in Kaapstad dichter bij

WK-loting in Kaapstad dichter bij

door Getaway Travel

De ogen van miljoenen mensen zullen aanstaande vrijdag gericht zijn op Kaapstad. Dan worden de 32 teams die gaan strijden om het wereldkampioenschap voetbal ingedeeld in acht poules. De FIFA meldt dat de loting in 200 landen wordt uitgezonden. Zo'n 315 miljoen mensen zullen de trekking live op televisie volgen.

Na de loting in the Mother City, zoals Zuid-Afrikanen Kaapstad ook wel noemen, zullen fans over de hele wereld eindelijk weten tegen welke teams hun nationale ploeg in de groepsfase moet spelen.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 214 reizen naar Zuid-Afrika

Afgelopen zondag kwamen 120.000 inwoners van Kaapstad naar Adderley Street om het begin van de feestweek voorafgaand aan de loting in te luiden. De traditionele kerstverlichting in Adderley St. werd ontstoken. Dit jaar staat de verlichting volledig in het teken van het WK.

Die Burger, een lokale krant uit Kaapstad verwacht een groot feest: 'Dié week draai die aarde hier om die Fifa-sokkerbal met wêreldsokkersterre. Watter fees der feeste dit beloof, was gisteraand reeds duidelik met Heerengracht en Adderleystraat wat gewemel het van gesinne, gaste van die Kaapse stadsraad en internasionale en plaaslike media.'

-'Deze week draait de wereld om het FIFA voetbal, met grote voetbalsterren. Dat dit het feest der feesten belooft te worden, werd gisterenavond al duidelijk toen de Heerengracht en Adderleystraat vol stonden met gezinnen, gasten van de Gemeente Kaapstad en internationale en plaatselijke media.'-

Ook Nederland kijkt met spanning naar de loting in Kaapstad. De verschillende landen zijn tijdens de trekking over vier potten verdeeld. Een poule bestaat uit één land uit iedere pot. Een land kan dus niet ingedeeld worden bij een land uit dezelfde pot. Nederland zit in groep een, samen met Zuid-Afrika, Brazilië, Spanje, Nederland, Italië, Duitsland, Argentinië, Engeland. Tijdens de loting wordt ook bepaald waar de wedstrijden gespeeld zullen worden.

Volledige indeling:

Pot 1
Zuid-Afrika, Brazilië, Spanje, Nederland, Italië, Duitsland, Argentinië, Engeland.

Pot 2
Australië, Japan, Noord-Korea, Zuid-Korea, Honduras, Mexico, USA, Nieuw-Zeeland.

Pot 3
Algerije, Kameroen, Ivoorkust, Ghana, Nigeria, Chili, Paraguay, Uruguay.

Pot 4
Denemarken, Frankrijk, Griekenland, Portugal, Servië, Slovenië, Zwitserland.

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors