WK-kaarten in de supermarkt

WK-kaarten in de supermarkt

door Getaway Travel

Sinds de FIFA besloot om WK-kaarten in Zuid-Afrika vanaf 15 april gewoon in de supermarkt te verkopen, is er een ware run op de tickets ontstaan. In de eerste 24 uur dat Zuid-Afrikanen hun kaartjes contant af konden rekenen, zijn er meer dan 100.000 kaarten verkocht.

Het leek lang alsof de Zuid-Afrikanen weinig interesse in het toernooi hadden. De kaartverkoop verliep stroef en de FIFA vreesde voor lege stadions. Maar de slechte kaartverkoop in het gastland had een andere reden: veel Zuid-Afrikanen beschikken niet over een internetverbinding en de creditcard die noodzakelijk waren als je een kaartje wilde bemachtigen.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 195 reizen naar Zuid-Afrika

Nu kun je de kaarten dus in de winkel kopen. Dat zorgde voor lange rijen. Sommige fans wachtten meer dan 20 uur bij de verkooppunten om zeker te zijn van een ticket. In de eerste acht uur werden al 53.000 kaarten verkocht. De twee halve finales, de finale en de openingswedstrijd zijn uitverkocht. Ook alle kaarten voor de groepswedstrijden van Zuid-Afrika zijn verkocht.

Ook Nederland kan rekenen op volle stadions: de wedstrijden in Durban en Kaapstad, waar Nederland twee van de drie groepswedstrijden afwerkt, zijn uitverkocht.

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors