Alle 32 teams van het WK bekend

Alle 32 teams van het WK bekend

door Getaway Travel

Het spel is uit. Tenminste, het spel in de kwalificatiewedstrijden voor het WK Voetbal 2010 in Zuid-Afrika. Op woensdag 18 november plaatsten Algerije, Uruguay, Frankrijk, Portugal, Slovenië en Griekenland zich als laatste zes landen voor het WK.

Algerije won de beladen beslissingswedstrijd tegen Egypte op neutraal terrein in Soedan woensdag met 1-0. De zaterdag ervoor had Egypte nog met 2-0 van Algerije gewonnen. De teams kwamen daardoor op een gedeelde eerste plaats in hun groep. De beslissingswedstrijd woensdag bood uitsluitsel. Algerije trok aan het langste eind.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 215 reizen naar Zuid-Afrika

Ook Frankrijk plaatste zich met de hakken over de sloot voor het WK Voetbal 2010. Pas in de verlenging scoorde verdediger Gallas de bevrijdende 1-1. Frankrijk had weliswaar de eerste ontmoeting met Ierland winnend met 1-0 afgesloten, in eigen huis leidde zij in de reguliere speeltijd eenzelfde nederlaag.

De zo door Frankrijk gewenste gelijkmaker viel in de verlenging na een overduidelijke handsbal van de Franse spits Thierry Henry. Hij sloeg met zijn hand de bal voor de voeten van de instormende William Gallas. De Zweeds scheidsrechter wachtte een waterval van kritiek na de wedstrijd. Een krant in zijn thuisland kopte dat het niet zien van de handsbal 'de blunder van de eeuw' was.

Guus Hiddink zag zijn Rusland verliezen van Slovenië. Het is de eerste keer dat Hiddink een team niet het WK binnenloodst. In 1998 bracht hij Nederland naar de halve finale van het WK. In 2002 presteerde hij hetzelfde met Zuid-Korea. In 2006 wist hij Australië sinds 32 jaar weer te kwalificeren voor het WK Voetbal. Deze keer bleek het nietige Slovenië een te groot obstakel.

Alle 32 plekken in het WK zijn nu vergeven. De 32 landen die naar Zuid-Afrika gaan zijn: Nederland, Spanje, Engeland, Duitsland, Servië, Italië, Denemarken, Zwitserland, Slowakije, Portugal, Slovenië, Frankrijk, Griekenland, Zuid-Afrika, Ghana, Ivoorkust, Kameroen, Nigeria, Algerije, Brazilië, Paraguay, Chili, Argentinië, Uruguay, Japan, Australië, Zuid-Korea, Noord-Korea, Mexico, Verenigde Staten, Honduras en Nieuw Zeeland.

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors