Voetbalnieuws van 26 april

Voetbalnieuws van 26 april

door Getaway Travel

Het duurt nog 45 dagen voordat Zuid-Afrika en Mexico het openingsduel van het WK 2010 spelen, maar nu al beheerst het nieuws rond het WK de krantenkoppen. Een overzicht van alle laatste nieuwtjes, roddels, schandalen en geruchten van 26 april: het is onzeker of Rafael van der Vaart het WK kan spelen, Denemarken moet misschien zijn keeper missen en het Franse elftal ligt onder vuur.

van der Vaart

Tijdens de wedstrijd van Real Madrid tegen Real Zaragoza ging het mis voor van der Vaart. De middenvelder liep een spierscheuring in zijn hamstring op. Het seizoen is sowieso voorbij voor van der Vaart. Nader onderzoek moet uitwijzen of zijn deelname aan het WK in Zuid-Afrika ook in gevaar komt.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 215 reizen naar Zuid-Afrika

Ook Michael Essien, de sterspeler van Ghana blijft een vraagteken voor het WK. De middenvelder van Chelsea wil geen risico's nemen om op tijd fit te zijn, zegt Essien op de website van zijn club. 'Als ik op tijd fit kan zijn is dat natuurlijk mooi. Maar ik heb mijn hele carrière nog voor me. Het laatste wat ik wil is dat ik te snel terugkeer, waardoor ik later nog meer problemen krijg.'
Ook Fernando Torres en Cesc Fabregas zijn nog onzeker voor het WK.

Deense keeper geblesseerd

Denemarken heeft een probleem. Keeper Sörensen (Stoke City) raakte tegen Chelsea geblesseerd. De doelman kwam ongelukkig in botsing met Salomon Kalou, waardoor zijn schouder uit de kom raakte. Als hij geopereerd moet worden, kan hij het WK vergeten.

Het Franse schandaal

Intussen is het onrustig in het Franse kamp. Enkele spelers zijn verwikkeld in een schandaal rond een minderjarige escort-girl. Franck Ribery, Karim Benzema en Sidney Govou zouden tegen betaling seks gehad hebben met een meisje dat toen nog minderjarig was. De Fransen vinden het maar niets dat de rolmodellen voor de jeugd zo in het nieuws komen.

Ook de opvolging van Raymond Domenech houdt de gemoederen bezig. De veel bekritiseerde oefenmeester stopt na het WK als coach van Les Bleus. Laurent Blanc wordt veelvuldig genoemd als zijn oefenmeester, maar de Franse bond wil de volgende bondscoach pas eind mei bekend maken.

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors