De hele wereld wil kaarten

De hele wereld wil kaarten

door Getaway Travel

De hele wereld wil kaarten

Het loopt storm. Nu de wedstrijden bekend zijn, willen alle voetbalfans naar Zuid-Afrika. In de eerste tien dagen van de kaartverkoop zijn al meer dan 500.000 aanvragen voor kaartjes binnengekomen bij de FIFA. Tijdens deze derde fase van de ticketverkoop worden een miljoen kaarten verkocht, waaronder de eerste kaarten voor de finale in Johannesburg.

Aanvraag indienen

Voetballiefhebbers kunnen via de website van de FIFA hun kaarten aanvragen. Dit kan tot 22 januari 2010. Voor populaire wedstrijden zullen er zoveel gegadigden zijn, dat de FIFA de tickets op 1 februari 2010 zal verloten onder de mensen die kaarten wilden kopen. Vooral wedstrijden als Brazilie - Portugal in Durban en Frankrijk - Zuid-Afrika in Bloemfontein zullen naar verwachting veel fans trekken.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 214 reizen naar Zuid-Afrika

Tot nu toe is bijna tachtig procent van de aanvragen ingediend door Zuid-Afrikanen. Zij kunnen de tickets namelijk ook bij verschillende verkooppunten in eigen land proberen te bemachtigen. Volgens Danny Jordaan, de directeur van het organisatiecomité van het WK, kopen Zuid-Afrikanen niet alleen een wedstrijdkaartje. Ze kopen ook een plek in de geschiedenis.

Supporters uit 166 landen hebben al geprobeerd een kaartje te krijgen. Vooral Amerikanen, Engelsen, Duitsers, Australiers en Brazilianen doen hard hun best om hun teams straks in het stadion te kunnen ondersteunen.

Last-minute kaartverkoop

Nederlandse fans kunnen ook via de Supportersvereniging van Oranje aan kaarten proberen te komen. Zij verkopen de kaarten die de KNVB toegewezen heeft gekregen. Vanaf 9 februari tot 7 april verkoopt de FIFA tickets voor wedstrijden die nog niet uitverkocht zijn. Er is zelfs nog een last-minute kaartverkoop: tussen 15 april en 11 juli worden de allerlaatste stadionplaatsen verkocht.

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors