WK-landen nog niet op stoom

WK-landen nog niet op stoom

door Getaway Travel

Geen van de WK deelnemers is goed begonnen aan de oefencampagne voorafgaand aan het WK in Zuid-Afrika. In de oefenwedstrijden van dinsdag 25 mei wisten de WK-landen niet te winnen.

De Verenigde Staten verloren van Tsjechie (4-2) en Ierland was met 2-1 te sterk voor Paraguay.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 215 reizen naar Zuid-Afrika

Griekenland speelde verrassend gelijk tegen Noord-Korea. Nigeria en Kameroen maakten weinig indruk door gelijk te spelen tegen Saoedi-Arabië en Georgië.

Nederland speelt vanavond tegen Mexico de eerste oefenwedstrijd in de aanloop naar het eindtoernooi in Zuid-Afrika. Frankrijk komt uit tegen Costa Rica.

Intussen proberen verschillende geblesseerde spelers op tijd fit te zijn voor het WK. Ryan Babel vreesde voor een zware blessure, maar is waarschijnlijk op tijd hersteld. Ron Vlaar 'hoopt op een klein wonder.'

Fernando Torres, de hoop van Spanje, zei eerder deze week dat hij verwacht op tijd fit te zijn voor het eerste WK-duel van de Spanjaarden tegen Zwitserland. Ook Cesc Fabregas herstelt voorspoedig van zijn kuitblessure.

Voor Duitsland stapelen de problemen zich echter op. Christian Träsch was de beoogde vervanger van de geblesseerde Michael Ballack. Maar ook Träsch ziet het WK aan zich voorbijgaan. De 22-jarige middenvelder heeft last van een enkelkwetsuur.

Intussen staat de coach van Japan onder zware druk. Na het verlies in de oefenwedstrijd tegen Zuid-Korea van afgelopen zaterdag, ligt Takeshi Okada onder vuur. Voorlopig mag de oefenmeester aanblijven, maar dan zal Japan de andere oefenwedstrijden beter voor de dag moeten komen. Anders lijken de dagen van Okada geteld.

De coach van Zuid-Afrika weet hoe het voelt om onder druk te staan. Carlos Alberto Parreira was niet altijd even populair bij de Zuid-Afrikaanse fans. Hij sprak zijn vertrouwen in zijn team uit na de oefenwedstrijd tegen Bulgarije van afgelopen maandag. Het duel eindigde in 1-1. Volgens Parreira hielp de steun van het publiek en het geluid van de vuvuzela's zijn team om te presteren. 'Hopelijk blijft dat zo doorgaan tijdens het WK.'

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors