Zuid-Afrikaanse bondscoach ontslagen

Zuid-Afrikaanse bondscoach ontslagen

door Getaway Travel

Het Zuid-Afrikaanse voetbalteam Bafana Bafana heeft sinds 19 oktober geen bondscoach meer. De Zuid-Afrikaanse voetbalbond verraste de Braziliaanse Joel Santana maandagavond met zijn ontslag.

Slechts zeventien maanden mocht Santana zich bondscoach noemen. In die tijd verloor hij acht van de negen gespeelde wedstrijden. Begrijpelijk dus dat Santana aangaf dat hij niet meer wist hoe hij zijn team kon motiveren.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 195 reizen naar Zuid-Afrika

Volgens zijn voorganger en landgenoot Carlos Alberto Parreira zal dit tevens de moeilijkste taak voor de nieuw aan te stellen coach zijn. Het team zit in de put en kan daar alleen met moeite worden uitgetrokken. Parreira zou deze taak overigens graag op zich nemen.

Vrijdag wordt besloten wie de Zuid-Afrikaanse ploeg nu moet leiden naar het WK. Het gastland is nog steeds vastbesloten op het toernooi sterk voor de dag te komen.

Maar zij zijn niet de enige. Ook een achttal ander landen staat te trappelen om in Zuid-Afrika aan de aftrap te verschijnen. Zij lootten gisteren in Zurich voor de play-offs. Niet alle landen waren even blij met de uitkomst.

Portugal speelt tegen Bosnië-Herzegovina. Beide landen zeggen zich grondig voor te moeten bereiden op de tegenstander.

Rusland staat tegenover Slovenië. Hoewel Rusland blij is met de uitkomst, maakt Slovenië zich zorgen over het sterke team van coach Guus Hiddink.

Ook Ierland en Frankrijk vinden hun loting tegen elkaar pittig. Beide landen geloven echter heilig in hun eigen kracht en geven aan de ander een moeilijke wedstrijd te willen bezorgen.

Griekenland zal tegen Oekraïne aantreden.

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors