Nieuws en geruchten

Nieuws en geruchten

door Getaway Travel

Het duurt nog 24 dagen voordat Zuid-Afrika en Mexico het openingsduel van het WK 2010 spelen, maar nu al beheerst het nieuws rond het WK de krantenkoppen. Een overzicht van alle laatste nieuwtjes, roddels, schandalen en geruchten van 17 mei: de Duitse aanvoerder mist het WK en Zuid-Afrika rolt Thailand op.

Duitsland moet het op het WK in Zuid-Afrika zonder aanvoerder Michael Ballack doen. De belangrijkste speler van Die Mannschaft heeft een enkelblessure. Afgelopen zaterdag speelde Ballack met zijn club Chelsea de finale van de FA-Cup tegen Portsmouth. Vlak voor rust raakte Ballack geblesseerd door een tackle van Kevin-Prince Boateng. De middenvelder van Ghana ging op de voet staan van Michael Ballack. Daardoor raakten de enkelbanden van Ballack beschadigd.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 214 reizen naar Zuid-Afrika

Het herstel van Ballack zal ongeveer acht weken duren. Duitse voetbalfans hebben geschokt gereageerd. Het is opvallend dat uitgerekend Boateng verantwoordelijk is voor de blessure van Ballack. Boateng is geboren in Duitsland. Zijn jongere broer speelt in het Duitse nationale elftal. Op 23 juni speelt Boateng met Ghana tegen Duitsland.

Intussen heeft Zuid-Afrika de oefenwedstrijd tegen Thailand met ruime cijfers gewonnen. In het gloednieuwe Mbombela stadion in Nelspruit werd Thailand met 4-0 verslagen. Ook FC Twente-speler Bernard Parker wist te scoren. Echt spannend werd het niet: Thailand schoot slechts eenmaal op doel.

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors