Voetbalnieuws van 29 maart

Voetbalnieuws van 29 maart

door Getaway Travel

Het duurt nog 87 dagen voordat Zuid-Afrika en Mexico het openingsduel van het WK 2010 spelen, maar nu al beheerst het nieuws over het WK de krantenkoppen. Een overzicht van alle laatste nieuwtjes, roddels, schandalen en geruchten van 29 maart: Ivoorkust heeft een nieuwe bondscoach, Duitsland krijgt kritiek uit onverwachte hoek en Cabañas herstelt wonderbaarlijk.

Eriksson

Lang was Guus Hiddink de voornaamste kandidaat om Ivoorkust te leiden op het WK. Nadat het West-Afrikaanse land teleurstelde op de Afrika Cup werd bondscoach Vahid Jalihadić ontslagen. De bond ging op zoek naar een ervaren vervanger. Eriksson was eerder coach van Engeland en Mexico. Met Mexico zette hij een zwakke kwalificatiereeks neer, wat resulteerde in zijn ontslag. Mexico plaatste zich overigens wel voor het WK.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 205 reizen naar Zuid-Afrika

'Catastrofaal'

Joachim Low, bondscoach van Duitsland is ervan overtuigd dat zijn team wereldkampioen kan worden. 'We zullen ons goed voorbereiden en onsweltmeisterlich gedragen,' aldus Low. De Duitse voetballegende Gerd Muller denkt er echter heel anders over: 'We hebben teveel jonge spelers, die niet bekend zijn met het spelen van grote wedstrijden. Ik zag Duitsland tegen Argentinië spelen en die wedstrijd was echt catastrofaal.' Waarvan akte.

Medisch wonder

Bijzonder nieuws komt deze week uit Honduras. Salvador Cabañas, spits van het Hondurese elftal, herstelt wonderbaarlijk snel. Cabañas werd eind januari in het hoofd geschoten bij een overval in Mexico-stad. De kogel zit nog in zijn hoofd, maar de bondscoach van Honduras trapte laatst al een balletje met de spits. Wellicht dat Cabañas alsnog in actie kan komen op het WK.

SMS'en maar

De supporters krijgen extra macht op dit WK: zij kiezen voortaan de Man of the Match. Op eerdere toernooien werd de beste speler van de wedstrijd altijd door deskundigen gekozen. Nu kunnen voetbalfans hun stem per sms of online uitbrengen. De trofee voor beste speler van de wedstrijd wordt door een supporter overhandigd aan de winnaar.

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors