WK wedstrijden in 3D op tv

WK wedstrijden in 3D op tv

door Getaway Travel

Vanaf de bank naar het WK kijken en toch het gevoel hebben dat je in het stadion zit? Volgens de FIFA kan het. Sony gaat namelijk 25 wedstrijden tijdens het WK opnemen met 3D camera's. Ook twee wedstrijden van het Nederlands Elftal zullen in 3D worden uitgezonden, waardoor het lijkt alsof de spelers in je huiskamer staan.

In vijf stadions zal Sony de hypermoderne tecniek gaan gebruiken. Wedstrijden in Johannesburg, Kaapstad, Durban en Port Elizabeth zullen in 3D worden geregistreerd.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 215 reizen naar Zuid-Afrika

Sony zal veertien speciale camera's rond het veld opstellen, die samen een driedimensionaal beeld zullen opleveren. Om dit thuis goed te kunnen zien heb je wel een speciale 3D-tv nodig, die later dit jaar op de markt zal verschijnen. En natuurlijk moet je een brilletje op.

Ook als je geen 3D tv hebt zul de nieuwe techniek kunnen zien: acht wedstrijden zullen live in bioscopen getoond worden.

Volgens Sony en de FIFA werkt de techniek vooral goed bij close-ups van spelers en duels. Bij de cameraposities van grotere afstand is het verschil met normale cameras niet zo groot, maar zodra er wordt ingezoomd, lijkt het net alsof Messi door de huiskamer danst.

Wie Sneijder, Robben en van Persie van alle kanten wilt zien, hoeft dus niet meer naar Zuid-Afrika. De wedstrijden van Nederland tegen Denemarken en Japan worden in 3D gefilmd.

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors