FIFA tevreden over WK stadions in Zuid-Afrika

FIFA tevreden over WK stadions in Zuid-Afrika

door Getaway Travel

De bouw van de WK Voetbal stadions in Zuid-Afrika ligt goed op schema. Dit heeft een delegatie van het Zuid-Afrikaanse organisatiecomité en FIFA vastgesteld na een inspectietoer langs zes stadions.

De wereldwijde financiële crisis en stakingen in de bouwvak baarden zorgen dat de stadions niet op tijd af zouden zijn.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 205 reizen naar Zuid-Afrika

Inspectieronde

In de laatste week van september reisde de FIFA delegatie 4000 kilometer om zes steden aan te doen. Het was een succesvolle inspectietoer. De stadions in Kaapstad, Nelspruit, Polokwane, Durban en Johannesburg zijn grotendeels gereed. Het Nelson Mandela Bay Stadion in Port Elizabeth was in juni 2009 zelfs al helemaal af. Het heeft zijn eerste internationale rugbytoernooi inmiddels achter de rug.

Het vijftig man tellende comité zei erg onder de indruk te zijn van de vooruitgang. Het was de bedoeling dat de bouw van alle stadions eind 2009 volledig afgerond was. Alleen Soccer City in Johannesburg en het Green Point Stadion in Kaapstad zullen deze deadline niet halen. Er is echter geen enkele twijfel dat ook deze twee stadions op tijd voor het WK Voetbal 2010 af zullen zijn.

De voetbaltempels in Pretoria, Bloemfontein, Rustenburg en Johannesburg's Ellis Park lieten afgelopen juni tijdens de Confederations Cup al zien dat ze klaar zijn voor het WK.

Zorgen omtrent het WK

Het bouwen en verbouwen van de stadions was de meest omvangrijke klus die Zuid-Afrika moest klaren in de aanloop naar het WK 2010. Nu de stadions op schema liggen verschuift het gewicht van de voorbereidingscampagne naar het verbeteren van de infrastructuur tussen die stadions.

Ondanks het geboekte succes in de bouw van de stadions blijven er nog genoeg zorgen bestaan wat betreft het WK. Zo blijft het nog altijd de vraag hoe Zuid-Afrika moeizame kwesties als transport, criminaliteit en accommodatie zal precies het hoofd zal bieden.

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors