Voetbalnieuws van 3 mei

Voetbalnieuws van 3 mei

door Getaway Travel

Het duurt nog 39 dagen voordat Zuid-Afrika en Mexico het openingsduel van het WK 2010 spelen, maar nu al beheerst het nieuws rond het WK de krantenkoppen. Een overzicht van alle laatste nieuwtjes, roddels, schandalen en geruchten van 3 mei: FC Twente-speler geselecteerd voor Zuid-Afrika en de beste middenvelder ter wereld redt het WK misschien niet.

Voor Bernard Parker van FC Twente is het de mooiste week van zijn leven. Gisteren werd Parker met zijn team kampioen van Nederland en vandaag hoorde Parker dat hij bij de voorselectie van het Zuid-Afrikaanse team zit. Bondscoach Carlos Alberto Parreira selecteerde de aanvaller van FC Twente na een goede oefenstage in Brazilië. Parker scoorde al eens tweemaal in een belangrijke wedstrijd voor Bafana Bafana. Tijdens de Confederations Cup in 2009 maakte Parker beide doelpunten tegen Nieuw-Zeeland.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 205 reizen naar Zuid-Afrika

Didier Drogba

Didier Drogba, de aanvoerder en grote ster van Ivoorkust stelt zijn rugoperatie uit tot na het WK. De aanvaller van Chelsea speelt al een tijd met rugklachten. Toch zal hij zich pas na het WK laten opereren. Volgens artsen zullen de klachten niet verergeren als Drogba pas na het WK onder het mes gaat.

Xavi Hernandez

Misschien is hij wel de beste middenvelder ter wereld. Xavi Hernandez van Barcelona. De veelgeroemde spelverdeler is er misschien toch niet bij in Zuid-Afrika. Hij is licht geblesseerd maar wil toch voor Barcelona blijven spelen in de belangrijkste laatste fase van de competitie. Daardoor loopt hij het risico dat hij niet op tijd herstelt voor het WK. Dat zou een grote tegenslag betekenen voor titelkandidaat Spanje.

Robin van Persie

Robin van Persie is wel op tijd fit voor het WK. De aanvaller van Nederland cheurde zijn enkelbanden maanden geleden in een oefeninterland met Italië. Met dank aan zijn fysiotherapeut Leo Echteld herstelde van Persie op tijd. En dus wil van Persie hem graag mee naar het WK, maar de KNVB denkt daar anders over, aldus van Persie in The Daily Mail. Ook Dirk Kuyt, Arjen Robben en Wesley Sneijder laten zich behandelen door Echteld.

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors